Receptajánló

Nincs effektív munka ízletes falatok nélkül. Igyekszem minél több finomságot elhozni nektek képekkel, receptekkel, hogy legyen mit ropogtatni, majszolni tanulás vagy éppen lazítás közben. Első körben két kedvenc nassolnivalómat hoztam el nektek: a pizzás kiflit, és a brownie-t újragondolva.
Pizzás kifli:
Hozzávalók: 

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 db Budafoki élesztő fele28767867_1539340906115212_366246462_o.jpg
  • 1 db tojás
  • 10 dkg olvasztott Rama
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • tej
  • csipet cukor
  • langyos víz
  • pizzakrém
  • sajt ízlés szerint

Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt hozzáöntjük a liszthez, majd utána hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a tojást, és dagasztjuk, addig, hogy elváljon a tál falától. Ezután letakarjuk, és kelesztjük kétszer 30 percig. Az első fél óra után átkeverjük, majd visszatesszük a második körre. Ha letelt az 1 óra, elővesszük a tésztát, és két cipót formázunk. Külön-külön kör alakúra nyújtjuk (nem túl vékonyra), majd körcikkekre vágjuk. A körcikket megkenjük pizzakrémmel, majd a szélesebb felére helyezzük a lereszelt sajtot, és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk fel, és olvasztott margarinnal kenjük. Ízlés szerint szezámmaggal, vagy még egy kis sajttal díszíthetjük. Kicsit pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük. Mikor már kezd pirulni a teteje, kivesszük, letakarjuk, majd 5-10 perc után fogyasztjuk.
Tipp: Pizzakrém és sajt helyett készíthetjük virslivel is.

Brownie: 

Hozzávalók:

  • kakaópor
  • Rama
  • liszt
  • kristálycukor28755555_1539340759448560_2101255085_o
  • porcukor
  • 2 tojás
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1zacskó szódabikarbóna
  • víz
  • dió

 

Első lépésben összeforralunk 2 dl vizet 22 dkg Rámát és 4 evőkanál kakaóport. Amíg ez melegedik, összekeverünk 25 dkg lisztet, 36 dkg kristálycukrot és 1 evőkanál szódabikarbónát. Ha összeforrt a massza, hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és összedolgozzuk. A kapott tésztához hozzáadunk 1 pohár natúr joghurtot, 1 csomag vaníliás cukrot és 2 tojást, majd újra kikeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 30×40 cm)  öntjük és sütjük (közepes hőfokon kb. 25-30 percig). Amíg a tészta sül, olvadásig összemelegítünk 12 dkg Ramát, 4 evőkanál kakaóport, 14 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 pohár natúr joghurtot. Ízlés szerint bele lehet önteni egy bögre diót. Ha adtok a személyes véleményre, és nem vagytok allergiások a diófélékre, mindenképpen tegyetek bele, isteni finom, nagyon feldobja a roppanás az édességet! Ha elkészült a tészta, 5-10 percet hagyjuk hűlni és rákenjük a mázat, 3-4 órát pihentetjük lehetőleg hűvös helyen és utána fogyasztjuk. Vigyázat, függőséget okoz!

Próbáljátok ki őket, remélem ízleni fog nektek! Jó étvágyat! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s