5 tuti tipp a fesztiválozóknak!

Ugyan az idei EFOTT-nak már vége, de jövőre is lesz nyár, szóval összefoglalom nektek, hogy mi az, ami számomra első fesztiválozóként feltűnt, vagy hasznos lett volna ha ezt előre tudom. Természetesen bármelyik nyári fesztiválra hasznosak lesznek a tippjeim.. 😀

Szerencsére kocsival levittek minket, így gondoltam a gurulós bőrönd jó lesz, öltözködni egy hétig biztos, hogy kényelmesebb és nagyon cipelni sem kell, a kocsi elbírja. Persze elbírja, de a kempingig nekem kellett cipelnem. Szóval első tippem a fesztiválra:

  1. Ha mindenképpen gurulós bőröndöt akarsz vinni egy fesztiválra, strapabírót vigyél, amit nem sajnálsz végighúzni a poros „utakon”.

Persze a kocsival sem tudtunk a bejáratnál megállni, szóval a nagy melegben mentünk a kisbőröndökkel, majd sorba álltunk először a jegyekért aztán hogy beengedjenek a fesztiválra. Na de ilyen melegben nyilván kiszárad az ember, szóval az egyik legnagyobb hiba, hogy nem vittünk magunkkal jól behűtött italt.

  1. Vigyetek magatokkal egy hideg (akár mélyhűtőben hűtött) üdítőt, cidert vagy sört, hogy a sorban állás közben se szomjazzatok, vagy keressetek erre alkalmas külső pultot, idén Velencén erre is volt lehetőségünk.

Most, hogy végre bejutottunk, muszáj pár szót ejteni a zuhanyzásról is. Nekem nagyon tetszett, hogy volt konténer zuhany is, amit kényelmesen be lehetett zárni, nem kellett figyelni, hogy a koszos függöny ne érjen hozzánk, hogy mások belátnak-e, hogy van-e akasztó vagy nincs. Viszont itt nem élvezhetjük az otthoni magány kényelmét és egy hosszú éjszaka után nem áztathatjuk magunkat a forró vízben.

  1. Ha az esti koncertek és táncolás után még van erőd egy zuhanyra, mindenképp tedd meg! Éjjel, vagy hajnalban nincs sorban állás és a víz is egész meleg.

Persze okostelefon nélkül nem bírjuk ki sokáig. Anyunak is néha írni kell egy-egy sms-t, hogy még élünk, de a legjobb koncerteket és a legjobban táncoló barátokat le is kell videózni. És persze kell még egy közös kép, amit kirakunk Instára, hogy mindenki lássa, mekkora buli van és milyen jól érezzük magunkat.

  1. A powerbanket nem célszerű otthon hagyni, de ezzel nehéz egy hétig kibírni. Szerencsére az EFOTT-on volt lehetőség az ingyenes telefontöltése, de ha ezek betelnének, akkor a strandrészen vannak konnektorok. Célszerű egy nagy elosztót vinni magatokkal, hogy még többen tudják tölteni a telefonjukat.

És jöjjön az utolsó tippem!

  1. Járjátok körbe a fesztiválterületét!

Ha már kimentetek az EFOTT-ra, szánjátok rá az időt. Hihetetlenül sok program van napközben is, különböző cégek is kivonulnak, ahol mindenfélét ki lehet próbálni vagy quizt csinálnak, ahol nyerhettek értékes ajándékokat. De a Civilfaluban is mindenki talál maga számára érdekes programot. De nem csak a programok miatt, hanem hogy megnézzétek milyen lehetőségek vannak, ha jön az ebédidő vagy az éjszakai nasizás.

Remélem tudtam segíteni nektek egy kicsit!

Jövőre is EFOTT – csak szabadon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s