Receptajnló

Új félév, új receptek, nincs megállás. Nyáron volt időm kísérletezgetni, és sikerült egy olyan tortát összehoznom, ami szerintem fajtája eddigi legfinomabb darabja. Kezdjük is el az idei évet ezzel az újonccal.

Le is leplezem, egy csokitortáról van szó, ami lehet, hogy nem hangzik nagy durranásnak, én is csak egy szimpla süteménynek kezeltem, míg össze nem állt és meg nem kóstoltam. Mennyei. Másokat sem szeretnék megfosztani ettől az élménytől, így megosztom veletek elkészítésének tudományát.

Csokitorta

Hozzávalók:

  • Tészta:  7 tojás, 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál holland kakaópor, 7 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál olaj
  • Krém: 3 dl tej (+kb fél dl, amit a pudingpor felvesz a kikeverésnél), 1 csomag csokipuding, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg Rama, 4 evőkanál por
    cukor, 1 evőkanál holland kakaópor

Máz: 3 evőkanál víz, 3 dkg Rama, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg porcukor

42044446_556926404727858_4912907695691923456_n

Először a 7 tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját kikeverjük porcukorral. Utóbbi masszához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport; kikeverjük, majd az olajjal is ugyanezt tesszük. Végül a fehérjét két részletben adjuk hozzá, az első felét beletörjük, a másodikat csak beleforgatjuk, hogy levegős maradjon. A kapott tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsiben sütjük készre 180 fokon.
Ha a lap elkészült, amíg hűl, 3 dl tejet kezdünk melegíteni vaníliás cukorral a krémhez. Közben kikeverjük a pudingport egy kis hideg tejjel és forrásban lévő tejhez adjuk. Ha ezt felfőztük, belekeverjük a Ramat, az 1 evőkanál kakaóport és a 4 evőkanál porcukrot, majd hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta már kihűlt, három egyenlő részre vágjuk, és megkenjük a krémmel az emeleteket. A krém akkora adag, hogy érdemes az oldalát is megkenni a süteménynek.
Ha összeállítottuk a süteményt, elkészítjük a mázat a víz, a Rama, a kakaó és a porcukor összeforralásával. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét és végeit. Hűtőbe tesszük pár órára, és ha összeért, fogyasztható.
Pár tipp: dióval megbolondítva a krém még brutálisabb, tejszínhabbal/vanília fagyival pedig még ennél is elképesztőbb az élmény. 😉

Próbáljátok ki!

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s