Mi mindent lehet csinálni karantén napokon?

Megérkezett az Ötletláda első programajánlója. Már majdnem két hónap eltelt azóta, hogy bezárt az egyetem, kiürítették a kolit, és mindannyiunk hazatért, hogy otthonról folytassuk a következő időszakot. Ezalatt van aki jobban és van aki kevésbé tudta elfoglalni magát, és lássuk be, a legtöbben most már eléggé unatkozunk otthon. Ezért is hoztunk el nektek egy 14 pontból álló programajánlót, amiben olyan elfoglaltságokat írunk le, amire nem feltétlenül gondoltatok még. Hát akkor nézzük, mi mindent lehet csinálni a karanténban töltött napokon!

Írjatok naplót!
Lehet sokan úgy gondolják, hogy főleg a gyerekek szoktak naplót írni, de évekkel később érdekes lesz visszaolvasni, hogy hogyan is teltek a napjaink ebben a nehéz időszakban. Hogyan éltük meg ezt a mindenki számára új és kihívásokkal teli időszakot. Miknek örültünk és miknek nem. Ha úgy gondoljátok, hogy a napló írás nem igazán 21. századi, akár blogot is írhattok.

Fotózzatok otthon!
Csináljatok művészi képeket a lakásban vagy a kertben! Fotózzátok le családtagjaitokat, háziállatotokat, a fákat, virágokat! Próbáljatok ki képszerkesztőket a még szebb végeredményért!

Társasozzatok, kártyázzatok!
Játszatok otthon a régi társasjátékokkal, amiket akár már évek óta nem vettetek elő, vagy rakjatok ki egy puzzle-t, egy 1000 darabos már egész nagy kihívás is lehet.

Alkossatok!
Fessetek, rajzoljatok írjatok verset vagy egy rövid novellát! Tudjuk, hogy a karon a legtöbben reál beállítottságúak vagytok, de mindenkinek van humán énje is, mutassátok meg!

Tanuljatok meg egy új nyelvet!
Van egy olyan nyelv, ami nagyon tetszik, de középiskolában nem volt lehetőséged azt tanulni? Kezdd el most megismerni a francia, spanyol, német, olasz, kínai vagy akár más egzotikus nyelvet! Vagy csak elevenítsd fel a tudásod egy olyan nyelvből, amit tanultál, de már megkopott a tudásod!

Zenéljetek!
A nyelvtanuláshoz hasonlóan egy hangszeren is megtanulhatsz játszani, bár ez lehet picit körülményesebb. De ha már tudsz játszani egy hangszeren, akkor fejlesztheted a tudásod egy új dal gyakorlásával.

Takarítsatok!
Eljött a tavaszi nagytakarítás ideje. Szelektálj, takaríts, rendszerezz, rendezd újra a szobádat vagy akár az egész lakást! Tiszta környezetben a tanulás is jobban megy.

Lomtalanítsatok a telefonotokban, laptopotokban!
Nézd át a zenéket, képeket, emaileket, dokumentumokat és kukázd ki azokat, amire már nincs szükséged és eddig is csak feleslegesen foglalták a memóriádat!

Táncoljatok, mozogjatok!
Nagyon fontos, hogy az otthonülős időszakban se lustuljunk el teljesen. Edzetek, sportoljatok otthon, vagy csak játsszátok le a kedvenc zenéiteket és táncoljátok ki magatokból a szomorúságot, a punnyadást! Higgyétek el, hogy utána sokkal boldogabbak lesztek!

Shut up! Dance it out!

Hívjátok fel a barátaitokat!
Barátokkal, családtagokkal mindig jó beszélgetni, azonban sokukkal a karantén ideje alatt csak telefon, vagy laptop segítségével tudunk beszélgetni. Viszont ezeket az alkalmakat is fel lehet dobni, mivel tudtok videóhívás közben együtt sütni, ebédelni, kávézni vagy iszogatni. Ne csak beszélgessetek, csináljatok olyan dolgokat együtt, amiket akkor is csinálnátok ha nem lenne korlátozás.
Fontos, hogy a nagyszülőket se hanyagoljuk el, sokuk egyedül él, és nem igazán ért az internet világához, de egy egyszerű telefonhívással az ő napjukat is fel tudjuk dobni.

Utazzatok online!
Idén sajnos sokaknak elmaradnak a nyaralások, a külföldi utak, de erre is van egy megoldásunk. Utazzatok a telefonotok segítségével, nézzétek meg a város nevezetességeinek képeit, járjátok az utcákat Google Maps segítségével! Tény, hogy ez a megoldás elég furán hangzik és nyilván nem pótolja az utazásokat, de elég szórakoztató és érdekes is lehet.

Kertészkedjetek!
Most, hogy megérkezett a szép, tavaszi idő, menjetek ki a friss levegőre és szépítsétek meg a kerteteket. Ültessetek virágokat vagy palántákat a veteményeskertbe! Vágjátok le a füvet, metszétek meg a bokrokat. Akinek van kertje az tudja, hogy az folyamatos munkát és gondoskodást igényel, minden évben, minden évszakban van vele feladat. De mindez megéri, ha a végén egy szép kertet kapunk eredményül, amiben lehet grillezne, beszélgetni, játszani, és napozni.

Sétáljatok a környéken!
Az egészségügyi séta fogalma nem véletlenül létezik. Fontos, hogy picit kimozduljunk otthonról és erre egy séta most a legbiztonságosabb megoldás, hiszen tudjuk a megfelelő távolságot tartani másoktól, miközben a friss levegőn vagyunk.

Pihenjetek!
Ez az utolsó pont már valószínűleg sokatoknak eszébe jutott, de most picit máshonnan közelíteném meg a pihenés fogalmát. Mivel a mostani időszak sokaknak nyugisabban telik, ezért fontos, hogy szánjunk időt arra is, hogy kialudjuk magunkat, olyan dolgokat csináljunk, amik megnyugtatnak, és picit lassítsuk le az életritmusunkat. Most nincs annyi pörgés, mint máskor, így fontos, hogy értékeljük a nyugalmat és a pihenést, azért, hogy később újra élvezhessük a pörgős mindennapokat.

@martos_studio

Reméljük sikerült ezzel a kis listával inspirálni titeket, ötleteket adni a következő napokra, hetekre. Ha így van akkor ne felejtsétek el velünk is megosztani, hogy ti miket valósítottatok meg ezek közül. Mehet is az Instastory, amiben jelöljétek meg a @martos_studio – t!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s