“Churran”-cseppen egy receptajánló is!

Ha az utóbbi időkben véletlenül betévedtetek a konyhába, azonban már unjátok, hogy a Dalgona kávé az egyetlen különleges kinézetű dolog, amit készíteni tudtok, akkor ez a receptajánló igazán nektek való! Hosszas gondolkodás után a jól ismert Churros alapreceptjét hoztuk nektek erre a hétre! Reméljük, hogy ezzel is segítünk az otthonlét apró megédesítésében!

Hozzávalók:

220 g víz, 100 g vaj, egy teáskanál vanília aroma, két evőkanál barna cukor vagy kristálycukor, egy lapos kávéskanál só, 140 g liszt, 3 egész tojás. (Opcionálisan tehetünk bele vanillincukrot, vagy akár egy kicsi fahéjat is.)

Elkészítés:

Egy dupla fenekű fém fazékban melegítsük enyhe gyöngyözésig a víz-vaj-cukor-só keverékét, majd vegyük le a gázról. Keverjük el benne nagyon alaposan a lisztet, míg egy csomómentes, tömör “labdát” nem kapunk. Ezt még „süssük” a gázon 1-2 percig, hogy száradjon, ezután hagyjuk hűlni, majd egyesével keverjük el benne a 3 tojást. Habnyomó zsák segítségével nyomjuk ki a tésztát sütőpapírra a kívánt formában és méretben, egymástól 1-2 cm távolságba. Ezután a sütőtálcát icipicit szórjuk meg vízzel, és tegyük be a 180°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre. (Vagy nyugodtan kisüthetjük őket olajban is, azonban ekkor a tésztát célszerű egyből a forró olajba nyomni a zsákból.)

Opcionális töltelékek és egyéb csodák: Elkészülés után ízlés szerint megtölthetjük a sütiket a kedvenc pudingunkkal, forgathatjuk őket fahéjas cukorba, vagy akár beboríthatjuk mindet olvasztott csokoládéval. A lehetőségek határtalanok, csak egy biztos, hogy a végeredmény páratlanul finom lesz.

Tanácsok/Megjegyzések:

A sütéshez ajánlott a sütőpapír vagy ennek hiányában 2 réteg alumínium fólia használata, hogy biztosan ne égessük meg a sütik alját!

A tálcára azért szükséges a kevés víz, hogy az ebből sütés közben keletkező gőz megemelje és jól átjárja a süteményeket.

Mindennél fontosabb megjegyezni, hogy a sütés első 10-15 percében a sütőajtót kinyitni szigorúan tilos! A távozó gőz után nem marad másunk, mint az összeesett sütemények. Maradjon csak zárva a sütő, amíg a külső rész nem tűnik szilárdnak! (Ezt elkerülhetetlenül megjelenő repedések is jelezni fogják.)

Legyetek kreatívok, és dobjátok fel magatoknak, és a család többi tagjának is az otthon töltött napokat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s