Karantén, vizsgák, sorozatok

A karantén alatt, mint minden diáktársamnak, így nekem is látszólag rengeteg ideje keletkezett. Olyan ez az egész mint egy nagyon hosszú vizsgaidőszak. És egy egyetemista mit kezd vajon magával unalom űzés gyanánt, ha nem mehet ki a házból? Hát sorozatot néz főleg, ha van Netflix előfizetése. Szerintem sokatok számára, így nekem is jó barátommá váltak a sorozatok és a Netflix, ahol ínyetekre keresgethettek a nagy választékból. Emiatt én is elhoztam nektek pár kedvencemet.

Vaják

“A kétségbeesés olyan, akár a viharos ég. Előbb-utóbb a Nap felbukkan a felhők mögül.”

A Vaják egy amerikai fantasy-dráma sorozat, amely 2019 december 20-án jelent meg a Netflixen. A sorozat története Andrej Sapkowski könyvsorozatán alapul. A sorozat egy fiktív középkori világban játszódik, ahol Ríviai Geralt, a magányos szörnyvadász, Vengerbergi Yennefer, a nagy hatalmú varázslónő és Ciri cintriai hercegnő történetét követhetjük nyomon, akik rájönnek, hogy közös sorsuk által össze vannak kötve. A sorozatot nézve rengeteg kalandban lehet részünk, melyben szörnyek és varázslények nehezítik főhősünk útját. (Vannak benne sárkányok is :))

LOVE,DEATH+ROBOTS

“Néha számomra nehéz megérteni, hogy mivé váltam és még nehezebb emlékezni, hogy ki voltam egyszer.”

Love Death and Robots egy analógiasorozat, ennek megfelelően a részek gyakorlatilag semmilyen kapcsolatban nincsenek egymással, csak cím köti össze őket valamelyest, illetve az, hogy mindegyik animációs, bár némelyiken ez meg sem látszik. A részek olyan változatosak, hogy mindenki találhat magának neki tetszőt. Az én egyik kedvenc részem “AMIKOR A JOGHURT ÁTVETTE A HATALMAT”. Ha kíváncsiak vagytok, hogy egy szuperintelligens joghurt hogyan veszi át az irányítást a Földön, akkor ti is nézzétek meg!

Daybreak

“Úgy beszélsz róla, mint ha a világvége egy rossz dolog lenne”

Josh, a 17 éves gimis srác egyik nap tényleg arra ébred, hogy bekövetkezett a világvége, és ha ez nem volna még elég, eltűnt a barátnője, Sam is. Így harmadmagával elindul, hogy megtalálja és egyben megmentse szíve választottját, de ez az út minden lesz, csak egyszerű és békés nem. Emellett bekukkantást nyerünk a szereplők gondolataiba és a világvége előtti életükbe egy-egy rész erejéig. Ezek értetik meg igazán, hogy mi miért történik. Ha ti is szeretnétek megnézni, hogy milyen lenne a világvége felnőttek nélkül és ezt a fiatalok hogyan élik túl, akkor ne habozzatok!

Az esernyő akadémia

“Ezek az esernyős kölykök mindig megváratnak minket. Ragaszkodnak hozzá, hogy a televátorukat használják, ahelyett, hogy simán iderepülnének…”

Szuperhősős sorozatból ez az egyik kedvencem. A testvérek között mindig vannak kisebb, nagyobb összezörrenések, de mi van akkor, ha ők hatan vannak és mindegyiküknek van valamiféle szuperképessége. Ha te is látni szeretnéd, hogy milyen dolgokat csinálj a testvéreiddel, hogy bekövetkezzen a világvége, akkor ideje, hogy megnézz pár részt.

Sabrina hátborzongató kalandjai

“A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod.”

A sorozatban a tinédzser boszorkány kalandjait követhetjük nyomon, amiket borzalmak és okkult tanok szegélyeznek. Mindenféle gonosz erők ellen kell majd felvennie a harcot, amik őt, családját és az emberek világát fenyegetik, s eközben nagyon küzd kettős énjével is, hiszen félig boszorkány, félig pedig halandó, amit nem egyszerű egyeztetni. Ha te is szeretsz elmélyülni és beleélni magad izgalmas kalandokba, akkor itt az ideje, hogy belevesd magad Sabrina történeteibe.

Remélem ezzel a pár ötlettel kedvet tudtam hozni egy kis sorozat nézéshez, hogy könnyebben elviselhetővé váljon számotokra a vizsgaidőszak és a karantén. Ha nektek is van kedvencetek és ti is tudnátok valami fantasztikus sorozatot ajánlani nekem és a többieknek a még elkövetkezendő hetekre, akkor tegyetek ki Instagram story-ba egy sorozatnézős képet, amelyre írjátok rá a sorozat címét és jelöljétek meg a Martos Stúdiót (@martos_studio) is, hogy mi is lássuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s