Alkoholizmus Tanszék

SHOW’S SONKA 2012 NÓMENKLATÚRA: FEJEZETEK AZ ALKOHOLIZMUS TANSZÉK ÉLETÉBŐL

„Igazából semmi érdemlegeset nem csinál az ember,

lejössz, elkezdesz inni, mindenki röhög a másikon,

kártyázunk, iszunk, kártyázunk, iszunk…

Nem tudok olyat felhozni ami érdemleges és jó lenne,

de itt ragad mindenki, mert olyan mint a drog.”

Demeter István docens, Alkoholimus Tanszék

PROLÓGUS

Kellemetlen hangok voltak. Azt mondták, hogy soha többé nem leszünk képesek erre. Azt mondták, hogy az egyetem mellett nem lesz se időnk, se energiánk újra és újra a pohár fenekére nézni, és elindulni az éjszakába. Kellemetlen hangok voltak, de majdnem igazuk lett. A bor lassaban folyt és a zene hangja is egyre halkabban zavarta meg az éj csendjét.  De ekkor öt bátor ember felemelte a fröccsös kancsót és rácáfolt a rosszindulatú hangok sugdolózására. A történelemből legenda lett, a legenda mítosszá alakult és megszületett az:

ALKOHOLIZMUS TANSZÉK

A KEZDET

– Mutatok egy jó ivós játékot, biztos tetszeni fog. – mondta a két méter magas göndör srác, aki úgy nézett ki, mint egy fa. Nem volt kedvünk hozzá, de azért csak hozta a kártyát és elkezdtünk játszani. Nagyon nem volt kedvünk hozzá. Aztán ahogy fogyott a bor, egyre jobban tetszett a játék, és egy röpke óra múlva a kocsma vendégei arra lettek figyelmesek, hogy ordítva éneklünk, és valamilyen beteg gondolattól vezérelve csak a bal kezünk két ujjával felcsippentve poharunkat öntözzük már régóta cseppet sem száraz gigánkat.

Mindössze hárman voltunk ekkor, és fogalmunk sem volt róla, hogy mit indítottunk el. Teltek a napok, a hetek, és a játék újra és újra előkerült, és arra lettünk figyelmesek, hogy egyre többen vannak körülöttünk, és egyre hangosabbak vagyunk. Mikor a harmadik helyről küldtek el ugyanazon este és az utcára kiérve láttuk, hogy társaságunk már majdnem húsz főre duzzadt, már tudtuk: Kell egy törzshely!

A CSARNOKBA!

Kocsmáról kocsmára jártunk, de valahogy nem találtuk a helyünket. Jól éreztük magunkat mindenhol- tulajdonképpen ehhez ért legjobban az Alkoholizmus Tanszék, hogy jól érezze magát- de hiányzott valami. A segítség nem várt formában érkezett. A legellenszenvesebb ember, akit valaha ismertem, egy megkeseredett önző kis manó vezetett el minket oda. Ahogy kitárult az ajtó, tudtuk, hogy hazaértünk… Na jó, büdös volt, a füsttől semmit sem lehetett látni, és emberi roncsok szempárjai fenyegetően vetődtek ránk. A falon lógó Al Capone képek sem hatottak nyugtatólag ránk. Mégis maradtunk. Majd lementünk újra és újra, egy idő után már minden nap. Megtaláltuk a törzshelyünket, és a CH bejáratánál egyre gyakrabban lehetett hallani a kiáltást: A CSARNOKBA!

ZH-K, VIZSGÁK ÉS EGYÉB ŐRÜLTSÉGEK

– Az baj ha én már a szerda délutánt várom?

– Mivel még csak hétfő reggel van, eléggé.

– Miért, mi lesz szerdán?- szakították félbe beszélgetésünket a körülöttünk állók.

– Semmi különös, csak az ami minden héten.

Igen, a szerda délutánok, a gyülekezés ideje. Mikor az tucatjával jelentek meg az emberek az Italcsarnokban, játszottak, ittak, nevettek és énekeltek. A már oly sokat emlegetett játék szabályai:

Waterfall

1 pakli francia kártya

2, 3, 4:
-piros Igyál ennyit.
-fekete Ossz szét ennyi kortyot.

5 Márkanevek. Mondj egy márkát, többiek sorban folytatják, ugyanilyen kategóriájú márkát. Aki nem tud mondani, vagy ismétel, az iszik.

6 Sztori kártya. Mondj egy szót, többiek sorban folytatják, megismételve az egész mondatot előtte. Aki nem tudja megismételi, az iszik.

7 Mozgáskártya. Bármikor felhasználhatod. Kezdj el bármikor egy ismétlődő cselekvést, aki nem ismétli és bedobod a kártyát, az iszik.

8 Szabálykártya. Alkoss bármilyen szabályt, ami érvényes lesz a játék folyamán. Aki megszegi az iszik, te szabod meg hogy mennyit.

9 Kérdéskártya. Bármikor felhasználhatod. Kérdezz bármit, ha valaki válaszol rá, és te bedobod, az iszik.

10 Aki utoljára csap a homlokára az iszik.

J Szünet kártya. Bármikor felhasználhatod. Ha bedobod, akkor szünetel a játék, megszabhatod, hogy kinek/kiknek legyen szünet.

Q Bárki poharából ihatsz kettőt.

K Mindenki iszik kettőt.

A Waterfall! Mindenki egyszerre kezd el inni. A sorban következő akkor teheti le a poharát, ha az előtte lévő már letette.

Közben megszületett az ötlet: ha már tanszéknek nevezzük magunkat, legyenek zh-k és vizsga is. Fél óra múlva már készen is volt a zh-szabályzat:

1, A dolgozat abban az esetben tekinthető érvényesnek, amennyiben a hallgató elfogyasztott legalább 3 házmestert. Ez után szabadon dönthet a zárthelyi befejezéséről, az addig megszerzett pontok jóváíródnak.

2, Osztályzatok: a legmagasabb eredménytől számítva 85, 70, 55, 40 százalék elérésekor a megfelelő osztályzat. Egyéni esetekben a tanárok döntése eltérhet a ponthatároktól.

3, Pontozás:

3 házmester: 10 pont (utána házmesterenként + 5 pont)

Szabályszegés esetén:

Waterfall közbeni szabályszegés: -5 pont
Egyéb szabályszegés: Kumisz (tejes vodka), illetve buktatás
Márkanevek kártya esetén kollektív pontozás: 5 emberenként 2 pont mindenkinek
Sztori kártya esetén
Kollektív pontozás: teljesített kör után minden résztvevő 2 pontot kap
Egyéni kreativitás pontozandó: teve, Béla, szárazon + 1 pont, de csak ha értelmes a szövegkontextus.

Kérdés kártya

Jól kijátszva 1 pont / fő aki válaszolt
Ha senki nem válaszol -1 pont az illetőtől levonásra kerül
Szabálykártya egyéni kreativitástól függően 0-5 pont között értékelhető
Mozgáskártya esetén 0-4-ig szerezhető kreatív pont.
Szünetkártya esetén irigység miatt elveszthető 2 pont.
Waterfall kreatív elfogyasztása maximum 10 ponttal jutalmazható

4, A pontozást a zárthelyi dolgozatban résztvevő hallgatók szavazzák meg, kérdéses esetben a tanárok döntenek.

Sajnos a zh-k olyan jól sikerültek, hogy csak ködös emlékképek kavarognak mindannyiunk elméjében, és ugyanígy jártunk volna a vizsgákkal is, ha nem készítünk képeket.

Persze a jól teljesítő diákjaink számára ösztöndíjat is írtunk ki:

Tisztelt Hallgatók!

Ezúton szeretném közhírré tenni az újonnan indult Alkoholizmus Tanszék által meghirdetett Aranygödény ösztöndíj megpályázásához szükséges feltételeket. Az ösztöndíjat minden BME VBK karos(vagy annak hazudja magát) hallgató megpályázhatja aki teljesíti a következő feltételeket:

– betöltött 18. életév
-nem veti meg az alkoholt
-egyke vagy rendelkezik testvérrel
-van édesanyja DE apja csak egy
-lelkének szabadentalpiaváltozása konvergál zérushoz

A fennt említett feltételek teljesítését bizonyítandó a következő dokumentumok beszerzése szükséges:

– Önkormányzati igazolás az egy háztartásban élőkről
-rendőrségi feljelentés fénymásolata bizonyos alkoholos befolyás alatt elkövetett bűncselekmény miatt (a véralkoholszintet feltüntetve!)
-egy meztelen fénykép a pályázó édesanyjáról(ha nincs akkor adunk)

Az ösztöndíjat az a tanuló nyerheti el aki aktívan részt vesz a gyakorlatokon, közösségi munkát végez, talál egy módszert az alkohol szervezetben való lebontásának elkerülésére, vagy simán lefizeti a tanárokat.

Minden pályázó köteles lesz az első órán egy zérushoz konvergáló pénzösszeget(visszajáró a házmesterből) a közös kasszába hajítani majd az összeget osztrakizmosszal megajánlott jegy formájában a legmélyebb torkú pályázónknak adományozzuk melyet szabadon elkölthet (de csak az icsában és csak házmesterre). A szükséges dokumentumokat kérem a facebookra minél előbb feltölteni szíveskedjenek a pályázók.

Tisztelettel:

Az Alkoholizmus tanszék ösztöndíjbizottsága

Természetesen a zh-k és a vizsgák között történt még egy fontos közösségformáló esemény, melynek hatására az AT elnyerte mai formáját: a SHOW’S SONKA.

Éppen ezért teljes erőbedobással készülünk idén is, hogy a vegyésznapokon is ugyanaz a felelőtlen életvidám társaság legyünk, akiket az elmúlt évben a vegyészkar megismert, és talán egy kicsit meg is szeretett.

Röviden öszzefoglalva: Jó társaság, sok fröccs, gyönyörű nők, ez az Alkoholizmus Tanszék!


2 című bejegyzés “Alkoholizmus Tanszék” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Martos Rádió – mert rólad szól!

%d blogger ezt szereti: