Programajánló – május

letöltés (2)Lassan de biztosan közeleg a jó idő, ideje nyakunkba venni a várost, és belevetni magunkat Budapest színes kulturális programjaiba! Lássuk, miből választhatunk.

A Budapest Parkban rendezik meg idén a Final Festival-t, de a név ne tévesszen meg senkit, ez inkább vizsga-felvezető, mint levezető bulisorozat. Érdemes lesz kinézni, a fellépők között van a Belga, a Drop The Cheese, Andro, Pendulum, és -ahogy mondani szokták-még sokan mások. A bérlet ára elővételben 4000Ft, amit itt tudtok megvenni!

finalfest

A nagysikerű A38-as fellépés után újra színpadra lép a Budapest Voices. Az underground átiratairól elhíresült kórus május 10-én a Kobuci Kertben adja elő az újraértelmezett Quimby, Péterfy Bori, Kowalsky és Tankcsapda dalokat. A belépő elővételben 1000Ft!

BudapestVoices (1)

Ha már voltál zárásig AP buliban, biztos, hogy ismered és szereted az Ocho Macho-t. Május 12-én jelenik meg az ország egyik legnépszerűbb bulizós klub- és fesztiválzenekara, a skás-reggae-s, latinos-funkos-punkos Ocho Macho harmadik lemeze, a De Puta Madre. Ennek örömére lemezbemutató koncert lesz május 15-én a Budapest Parkban, a jegy elővételben (május 14-ig!) 1500JMF!

2013 augusztusában Soerii & Poolek elbúcsúztatta közel 5 évig működő kaotikus, ámde annál izgalmasabb színpadi műsorát és ígéretük szerint egy megújult koncepcióval jelennek meg idén a klubok és fesztiválok színpadain. Zeneileg is átgondoltabb és kevésbé öncélú dalokat sejtetnek, amit náluk egyáltalán nem szabad készpénznek venni, hiszen ha valami, akkor a korlátok nélküliség a legfőbb jellemzőjük. Aki nem hiszi, járjon utána május 15-én az Akvárium Klubban, elővételben 1500Ft-ért!

Egy fesztivál Budapest szívében, a Lipótvárosban? A hazai előadók legjava és ráadásul ingyenes? Igen van ilyen, a neve pedig Belvárosi Fesztivál vagy röviden csak BelFeszt, amiért a  Budapest V. kerületi önkormányzatot minden dicséret megilleti, hiszen elképesztően jó rendezvényt sikerült életre hívniuk.
A Deák Ferenc utca, az Erzsébet tér, a Szabadság tér és a Zrínyi utca tökéletes helyszín, hiszen nem csak hangulatukkal adnak remek hátteret, de – elvégre minden út Rómába vezet – igen könnyen ide is talál bárki, és azért tudjuk, hogy nem rossz érzés, ha egy kellemes belvárosi lődörgéssel hirtelen fesztiválba csöppenünk.
Ha pedig már a helyszíneken vagyunk, akkor egy darabig nem is fogunk továbbállni, mert a kínálat több mint marasztaló. Már kora délután koncertek, igen színesen jazz, rock, pop, folk és megannyi stílust képviselve.

Jó bulizást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s