Heti Recept – Kakaós süti meggyszósszal

Heti ReceptJó néhányszor rámtör az érzés (főleg, amikor tanulnom kéne), hogy ÚRISTEN azonnal ennem kell valami süteményt! Hát, tegnap is így voltam ezzel, ezért összedobtam egy gyors, kakaós édességet, melyet egy még gyorsabban elkészíthető meggyszósszal dobtam fel.

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: durván 1 óra
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:

A kakaós sütihez:

  • 6 tojás
  • 20 evőkanál liszt
  • 24 evőkanál tej
  • 24 evőkanál porcukor
  • 20 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál kakaó
  • 2 csomag sütőpor

A meggyszószhoz:

  • 40 dkg meggy
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 fél citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • a meggybefőtt leve ízlés szerint

Elkészítés:

Állati gyors mindkettő.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tészta elkészítéséhez a tojást a cukorral és az olajjal habosra felverjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük. Az fontos, hogy a tejet a végén tegyük hozzá! A kész tésztát egy kiolajozott, kilisztezett magas, 20x30x7 cm-es sütőformába öntjük, és addig sütjük, míg a hústűre már nem ragad a tészta.

A meggyszószhoz a meggyet, a porcukrot, a citromlevet és a fűszereket összefőzzük, majd a habarást (a liszttel elkevert tejfölt) hozzáadva sűrűre főzzük. Kóstolás után még nyugodtan tehetünk bele a meggybefőtt levéből és/vagy citromléből.

Nagyon könnyű, fincsi falatok!

KépkivágásJó étvágyat! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s