Bogrács Kör – Nyílt főzés

gólyahírCsütörtökön tartotta a Bogrács Kör a félév első főzését, amelyre sok szeretettel várták a főzni vágyó és/vagy éhes diákokat. A menü gulyásleves volt, nagy adag jókedvvel fűszerezve.

Bizonyára ti is megtapasztaltátok milyen is a kolis diéta, amikor anyu főztjének és a kevés költőpénznek kéne kitartania a hétvégéig. De bármikor közbejöhet valami váratlan kiadás: le kell menni egy sörre (de egy sör az nem sör!) a barátokkal/barátnőkkel, és máris ott tartunk, hogy még csak szerda van, mégis olyan a pénztárcánk, mint egy fej hagyma (amikor szétnyitjuk, elsírjuk magunkat… :D). Milyen jól jön ilyenkor a Bogrács Körös főzés, amikor csupán 550 Jó Magyar Forintért lehet egy kiadósat vacsorázni, és nem kell zsíroskenyéren tengődni a hét végéig.

koli

Ráadásul a Hallgatói Képviselet jóvoltából, az első főzésre 15 ingyenjegyet sorsoltak ki azon gólyák között, akik kitöltötték a Bogrács Kör kvízét. A kérdések nem voltak túl bonyolultak, így aki tudta többek között azt, hogy a BME-VBK Mentor Körnek nincsen Póni Munkacsoportja, és (sajnos) Jamie Oliver és Gordon Ramsay sem vezeti a Bogrács Kört, az máris jó eséllyel pályázhatott az egyik ingyenjegyre.

Csütörtökön egészen fél hatig óráim voltak, épp csak egy kevés péksüteményt sikerült bedobnom ebéd gyanánt, úgyhogy már egészen éhesen indultam el a koli felé. Már az első emeleten rögtön vidám hangokra és finom illatokra lettem figyelmes. A finom illatok természetesen a hatalmas bográcsban gőzölgő gulyáslevesből származtak, a vidám hangokért pedig a – délután során némi söröcskének és egyéb italoknak köszönhetően egyre jobb hangulatba kerülő – szakácsok voltak a felelősek.

10420318_587562021367132_7699278247191539260_n

Ahogy kezdtek szállingózni az éhes emberek, a bogrács felkerült a 441-be, és elkezdődött a kajaosztás. Aki hozzám hasonlóan már hat órakor ott volt, az bizony legalább tíz percig nem tudta elkezdeni az evést, ugyanis a frissen elkészült leves még tűzforró volt. Addig is beszélgettünk, majd egy tálca meggyes sör is előkerült, a stúdiósok pedig a zenei aláfestésről is gondoskodtak. Végül, mikor már kellően kihűlt az étel, neki lehetett kezdeni az éhség csillapításának (a merészebbek már korábban is elkezdték, őket az időnkénti feljajdulásokról remekül fel lehetett ismerni).

A finom gulyásleves elfogyasztása után sajnos hamar távoznom kellett, de legközelebb biztosan tovább maradok, és ki tudja, talán egyszer még a főzéssel is megpróbálkozok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s