A színházról „szakszerűen” – Galaxis útikalauz stopposoknak

Szkéné-GÚSKi ne lenne tisztában vele, hogy ha az űrben készülünk stoppolni, elengedhetetlen kellék egy törülköző és hogy a galaxisban létező legklasszabb ital a pángalaktikus gégepukkasztó, melynek hatása olyan, mint amikor szétverik az ember agyát egy lédús citrommal, amit egy vaskos aranytömbhöz erősítettek. És ki ne tudná, hogy a legfontosabb, amit sose szabad elfelejtenünk, hogy soha NE ESSÜNK PÁNIKBA! Ha netán akadna valaki, akinek sejtelmei sincsenek ezekről, itt a nagyszerű lehetőség, hogy pótolja hiányosságait.

A BBC által sugárzott rádiójáték kirobbanó sikerének köszenhetően nemsokkal ezután már könyvformában is elérhető volt Douglas Adams sokakat magával ragadó agyszüleménye. De szerencsére itt még nem ért véget a történet, hiszen a 2005-ben megjelenő film is meghódította a világot. S most egy színházi adaptáció formájában lehetőségünk van nekünk is testközelből betekintést nyerni a fanyar angol humor, az illogika és az antihősök furcsa és mégis összhangot alkotó abszurd világába.

Szkéné_GÚZ

A látszólag minimális díszlettel dolgozó darab nem először kerül a Szkéné színpadára a korábbi évek sikerein felbuzdulva. A performansz pikantériáját tovább növeli a tény, hogy a darab nézése közben egy vizsga részesei is lehetünk. Csak most nem kell kellemetlenül éreznünk magunk, ha fogalmunk sincs a tananyagról, hisz a megszokott szkénés társulatok helyett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem végzős tanulóinak kibontakozását láthatjuk vizsgadarabjukban. 

Szkéné_GÚZ

<további infóért katt a jegyre>

A nagy népszerűségnek örvendő előadás azonban csak egyetlen egy napon, október 8-án, szerdán 19 órától tekinthető meg. A 80 perces darab BME-s diákkal (ha még nem érkezett meg, az sem akadály) percenként mindösszesen 12,5 forintunkba kerül. Tehát semmiképp nem érdemes a jegyvásárlást az utolsó pillanatra hagyni.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s