Tankörök harca

gólyahírA hét végén került megrendezésre a már várva várt Gólyacsata, ahol az elsősök bizonyíthatták, hogy ki is a legtökösebb testvértankör az egyetemen. Az idei csata a méltán népszerű Trónok harca könyvek, illetve az azokból készült sorozat világa köré épült. A gólyahéten minden tankörpáros megtudhatta, hogy melyik házat képviseli, és annak szellemében kellett a vetélkedőt teljesíteni.

Aki most azt gondolná, hogy a reghét óta csak a lábunkat lógattuk, már amikor nem az órákon tanultunk, egyes esetekben szenvedtünk (lásd pl. Mik-Mak), az nagyot téved. Már abban a pillanatban, amikor a BolyonGólya feladatai után kiderült, melyik házhoz is tartozunk, elkezdtük tervezgetni, hogy milyen legyen majd a csapat összképe. Persze a megvalósítást nagyon nem kapkodtuk el, de a második hét közepétől már egyre komolyabban vettük a feladatot.

A V123 készülő zászlója
A V123 készülő zászlója

Mint minden vetélkedőnél, itt is elvárt volt egy csapatzászló és egy csapatinduló elkészítése, de ezen felül minél több jelmez, kard és pajzs készült, és minél egységesebben nézett ki a csapat, annál több pontot zsebelhettünk be a zsűritől. Így hát jó hangulatú, némi Koccintóssal megfűszerezett délutánokon összeültünk kartonokat vagdalni, címereket festeni és egyenpólót készíteni. Az elfogyasztott alkoholmennyiség természetesen a végeredményt is befolyásolta, így a ház jelképeit viselő és szolidabb kinézetű pajzsok és páncélok mellett azért készült pár extrémebb darab is, amitől George R. R. Martin biztos, hogy dobott volna egy hátast, ha meglátja.

10474232_659606680814023_341522889249705529_n
A kvízest

Szerda este egy kis kocsmakvízzel kezdődött el a verseny. Nyolc óra környékén elkezdtek szállingózni a gólyák a koliba, majd miután a szervezők is végeztek az előkészületekkel, tankörpáronként egy-egy asztalt körülülve elfoglaltuk a helyünket a Csocsóban. A felsőbbévesek kétfajta kvízzel is készültek nekünk, hogy akik nem ismerik a Trónok Harcát, azok se érezzék magukat kényelmetlenül. Így akik olvasták a könyveket, esetleg látták a sorozatot, és nem féltek a spoilerektől, azok a tematikus kvíznél csillogtathatták meg tudásukat, akik pedig nem kaptak azonnal fangörcsöt, ha meghallották azokat a szavakat, hogy Westeros, Ned Stark, a Targaryenek és hasonlóak, azok az általános tudást feltérképező kvízen vehettek részt.

Mivel én voltam olyan bátor, hogy csak a sorozatot látva leültem a tematikus kvízhez, néha csak kapkodtam a fejemet, hogy most miről is szól a kérdés, és most kiről is volt szó, ő pedig most kinek a kicsodája, és erről a várról még nem is hallottam… és, jéééé, erre a kérdésre véletlenül tudom a választ… ohh, és már megint azt se tudom, miről van szó. Ennek ellenére nagyon élveztem az egészet, és csodák csodájára egyetlenegy spoilerrel meg is úsztam az egész kalandot.
pub_quiz
A kvíz összeállítói igazán kitettek magukért, még azoknak sem volt egyszerű dolga, akik olvasták a könyveket. A kérdések több témakörre voltak szétosztva, volt igaz-hamis, vaktérkép, kronológia, ki-kicsoda, jelmondatok, események és hasonló szépségek. Miután kellően meg lett tornáztatva az agyunk, a feladatlapokat eggyel odébbpasszolva egy mentor felügyelete mellett rögtön el is végeztük a javítást, ahol szembesültünk azzal is, mennyi beugratós kérdés volt.

Kövesd a táskát!

Másnap egy igen érdekes feladatot kellett végrehajtani, ami első hallásra nagyon egyszerűnek tűnt. Nem kellett mást csinálni, csak egy piros szalaggal ellátott táska útját végigkövetni úgy, hogy öt méternél közelebb nem mehettünk hozzá. Eleinte kitűnően ment mindenkinek a feladat, úgy követtük a táskát vivő mentort a kolitól kezdve a K épületen keresztül egészen a Könyvtár oldaláig, mint a kislibák a mamájukat. De! Itt jött a csavar. A táska ugyanis hirtelen a kerítés résén átadva gazdát cserélt, majd szépen elindult a villamosmegálló felé, a tömeg viszont ott maradt a kerítés mögött. A leggyorsabban reagáló és szaladó embereknek még volt esélyük utolérni, de mire én kiértem a megállóba, már hűlt helye volt a táskának, és csak egy adag tanácstalanul álldogáló, vagy a csoporttársával telefonáló gólya volt a megállóban. Akik voltak olyan ügyesek, hogy még nyakoncsípték a táskát, és tudtak szólni a lemaradt embereknek, azoknak még folytatódott a játék, de a többségnek ezen a ponton véget ért. Végül a B12-es tankörpáros tudta végigkövetni a táskát, így pénteken övék lett az extra jutalomként megígért Jim Beam is.

Ha péntek, akkor kocsmatúra!

A feladatok oroszlánrészére természetesen péntek este került sor, ahol már teljes harci díszben pompáztunk a koli előtt, hogy végre-valahára kellőképpen megnedvesíthessük a torkunkat a környék kocsmáiban. Összesen hat kocsmát végigjárva rengeteg érdekes feladatot kellett teljesíteni, amelyek zöme természetesen az alkoholhoz kapcsolódott. Kellett többször is fröccsváltót innunk, poharakból tornyot építeni, volt ivós twister és ivós activity is. A gondos mentorok persze arra is ügyeltek, hogy legyen minek felszívnia az alkoholt, ezért csilisbabváltó is volt, illetve egy popkornfüzér elkészítése után le is kellett enni azt egy másik ember nyakából, a maradékot pedig szívószállal kellett egy másik tálkába áthordani, majd természetesen időre megenni az összeset. A kreativitásunk is tesztelve lett, kellett minél több italnevet tartalmazó verset írnunk, különböző stílusokban táncolni, de még a különböző fröccsökről és Magyarország borvidékeiről származó ismereteinket is tesztelték.
vigyázzat egyetemisták(2)
A túra után már nagyon jó hangulatban értünk vissza a Csocsóba, ahol némi várakozás után elérkezett a várva várt eredményhirdetés. A szoros verseny végeredménye végül a következő lett: az ötödik helyen végzett a B34, őket követte a B12, akik az extra Jim Beamet is megkapták a csütörtöki teljesítményükért, a dobogó harmadik fokára a V34 léphetett fel, a második helyezett a K12 lett, és a győztes pedig a V123. Minden csapat kellő mennyiségű italt kapott ajándékba, amit persze a Csocsó területén kívül az utolsó cseppig el is fogyasztottunk. Kedves mentorunk, Edina pedig egy nagyon finom tortával is készült a győztes csapatnak, amiből a második helyezett környészeket is megkínáltuk. Aki még bírta szusszal, az még folytatta a bulit az AP-ben kifulladásig, ahol további italakciók is voltak. Egy biztos, a pénteki nap senki nem maradt szomjas.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s