Grofcsik emlékverseny 2015

Grofcsik András a Fizikai Kémia Tanszék kiváló professzora volt, 2012-ben hunyt el. A vegyészkari hallgatók tavaly óta emlékversennyel tisztelegnek munkássága előtt, amit a HK, a kari tanszékek és a vezetőség együttesen szervez. A kar PR csapatának jóvoltából százezres nagyságrendű nyeremények, valamint bőséges vendéglátás is motiválta a hallgatókat a megmérettetésre.
Mivel gólyaként elég merész húzás lett volna indulni (bár volt ilyen ambiciózus/kíváncsi versenyző), a “sajtótól” mentem; tehát azon kívül, hogy milyen volt az ebéd, nem sok érdemi dolgot tudok mondani a versenyről: szerencsére Kolarovszki Zoltán, az AJLAS csapat tagja többet tud mesélni.

Hogyan készültetek a versenyre, mikor szerveztétek meg a csapatot?
– Pipázás közben valaki felhozta, hogy a Grofcsikon 100 000 Ft a nyeremény, úgyhogy felhívtam Tihanyi Gergely barátomat és Ignácz Gergelyt, hiszen Tihanyi az MTA-nál kutat, Ignácz pedig Kupai tanár úrnál TDK-zik, az organokatalizátorok témájában. Nekem meg elég nagy az arcom ahhoz, hogy induljak, így hát megalakult a csapat. Na persze, később rájöttünk, hogy közel sem lesz ilyen egyszerű a dolog, mert másodévesként nem sok esélyünk van, hiszen Msc-sek, sőt, külsősök is indultak a versenyen.

Milyen feladatok voltak főként az első fordulóban? Mi az, amire nem számítottál?
Mindenféle témakörből volt feladat. Szerencsére Bsc-s tudással is meg lehetett válaszolni a kérdéseket, persze nem rögtön, de azért ki lehetett logikázni a dolgokat. Igaz, én néhány anyagból előreolvasgatok, mint például vegyműből és kolloidkémiából, és a többiek is jártasabbak a saját témakörükben, mint egy átlagos Bsc-s hallgató.

IMG_0045

Ti voltatok az a csapat, akik a leginkább megbeszélték a feladatlapot, legjobban összedolgoztatok. Nem érzed azt, hogy ezzel sok idő elment, esetleg emiatt időszűkébe kerültetek?
Nem, egyáltalán nem, hiszen ezzel egymás hibáira is oda tudtunk figyelni, ellenőriztük egymást.

Mi volt a második fordulóban?
5 témából kellett választani, és abból prezentációt tartani. Mi a “Szelegilinelőállítás”-t választottuk, bár meg kell hagyni elég kevés előismeretünk volt a témához. Ráadásul eléggé zavarban voltunk, mivel egy széles padsornyi tanszéki oktató ült velünk szemben. Nem gondolom, hogy a prezentáció annyira jól sikerült, de legalább megtudtuk, milyen érzés ekkora nyomás alatt szerepelni. A kérdéseik különösen nehezek voltak, kb egyre sem tudtunk válaszolni.

IMG_0269

Hanyadikok lettetek és miket nyertetek?
Ötödikek lettünk, és az Unilever állított össze csomagot, amiben főleg kozmetikai termékek voltak.

IMG_0199

Jövőre is indultok?
Mindenképpen. Úgy gondolom, hogy jövőre sokkal több tapasztalattal, tudással vághatunk neki a versenynek, akár még helyezést is elérhetünk.

A szervezők gondoskodtak róla, hogy az egész napos rendezvényen mindenki jól érezze magát. Remélem pár év múlva én is eljuthatok ide versenyzőként is.

IMG_0229

 

A győztes csapat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s